ГоловнаСуспільствоПодії

Убивство бізнесмена в Запоріжжі виявилося інсценуванням поліції

Замовника злочину затримано.

Фото: zp.npu.gov.ua

Гучне вбивство бізнесмена в Запорожжі виявилося інсценуванням, яке влаштувала поліція заради виходу на замовника злочину.

Про підрив автомобіля BMW X5 за допомогою гранати і загибель підприємця-вихідця з Кавказького регіону поліція Запорізької області повідомила на своєму сайті 24 квітня.

25 квітня в поліції повідомили, що інсценували вбивство бізнесмена.

"У березні цього року в Управління кримінальної поліції ГУНП у Запорізькій області надійшла інформація про те, що певна особа підшукує виконавця для вбивства одного із запорізьких підприємців - конкурента по бізнесу. Для документування злочину поліцейські розробили оперативну комбінацію, під час реалізації якій 23 квітня інсценували вбивство зазначеного бізнесмена. Для того, щоб замовник переконався в його загибелі, інформацію поширили в засобах масової інформації. Після передачі замовником убивства «виконавцю» другої частини обумовленої суми грошей зловмисник був затриманий співробітниками управління кримінальної поліції", - сказано в повідомленні.

Як установили поліцейські, злочинець планував замовити виконавцю ще одного громадянина.

Кримінальне провадження розслідують за ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram