ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція виявила три гранати в підземному переході поблизу Куликового поля в Одесі (оновлено)

Прохід на площу, де о 14:00 відбудеться панахида, поки що закрито.

Поліція виявила три гранати в підземному переході біля Одеського залізничного вокзалу - недалеко від Куликового поля.

Фото: http://dumskaya.net/

Як повідомила "Інтерфакс-Україна" головний спеціаліст відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області Дарина Ярчук, зараз за цим фактом розпочато перевірку.

Фото: http://dumskaya.net/

Оновлено. Спікер МВС Артем Шевченко уточнює, що знайдено дві гранати РГД-5 і одну Ф-1.

Прохід на Куликове поле, де 2 травня на 14:00 заплановано панахиду за загиблими в Будинку профспілок, досі закрито через повідомлення про мінування.

Нагадаємо, на вул. Дерибасівській в Одесі співробітники поліції біля автомобіля марки "Газель" виявили вибуховий пристрій, схожий на димову шашку. На місці події затримали 20-річного чоловіка, причетність якого до цієї події встановлюють.

Крім того, на Куликовому полі правоохоронці затримали нетверезого чоловіка, який, намагаючись пройти через металошукач-рамку, кидався битися з поліцейськими.

Одеську площу Куликове поле, де має пройти жалобний мітинг пам'яті про загиблих 2 травня 2014 року, оточили поліція і Нацгвардія через повідомлення про мінування. Людей з квітами не пускають на Куликове поле.

Тим часом одеський "Правий сектор" застерігає, що буде розцінювати як провокацію появу на Куликовому полі депутатів Верховної Ради від Опозиційного блоку.

"З достовірних джерел нам відомо, що на Куликовому полі, крім спроби проведення сепаратистського шабашу, повинна відбутися піар-акція представників Опозиційного блоку", - сказано в заяві. Зокрема, в Одесу нібито повинні прибути Нестор Шуфрич, Микола Скорик, Наталія Королевська і Юрій Бойко.

Куликове поле навесні 2014 року було місцем збору місцевих сепаратистів. 2 травня 2014 року на площі спалахнули сутички між прихильниками проєвропейського і проросійського політичних курсів України, в результаті яких з'явилися жертви і численні поранені, зокрема кілька десятків жертв пожежі в будівлі Будинку профспілок (Куликове поле, будинок 1). Усього внаслідок подій 2 травня доведено загибель 45 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram