ГоловнаСуспільствоПодії

Бойка і Новинського заблокували в одеському аеропорту

Представникам Опоблоку радять летіти геть.

Бойка і Новинського заблокували в одеському аеропорту
Фото: facebook.com/profile.php?id=100000077905605

Депутати Верховної Ради від Опозиційного блоку Юрій Бойко і Вадим Новинський прилетіли в Одесу, але в аеропорту їх зустріли представники Автомадайну.

"Бойко з Новинським прилетіли в аеропорт Одеси і сидять у віп-залі. Патріоти поруч. Думаю, найкраще буде представникам окупаційного блоку сісти на літак і втекти", - написав нардеп від "Народного фронту" Андрій Левус у фейсбуці.

У групі одеського Автомайдану повідомляють, що активісти організації приїхали в одеський аеропорт, отримавши інформацію про прийдешнє прибуття в місто представників Опоблоку.

Юрій Бойко в одеському аеропорту
Фото: facebook.com/profile.php?id=100000077905605
Юрій Бойко в одеському аеропорту

Нагадаємо, вранці прохід на Куликове поле, де на 14:00 заплановано панахиду за загиблими в Будинку профспілок, закрили через повідомлення про мінування. Правоохоронці затримали п'ятьох людей, які намагалися прорватися на площу, повідомляє сайт поліції. О 13:00 поліція повідомила, що повідомлення про мінування Куликового поля не підтвердилося.

Нагадаємо, поліція виявила три гранати в підземному переході біля Одеського залізничного вокзалу - недалеко від Куликового поля.

Одеський "Правий сектор" застеріг, що буде розцінювати як провокацію появу на Куликовому полі депутатів Верховної Ради від Опозиційного блоку. "З достовірних джерел нам відомо, що на Куликовому полі, крім спроби проведення сепаратистського шабашу, повинна відбутися піар-акція представників Опозиційного блоку", - сказано в заяві. Зокрема, в Одесу нібито повинні прибути Нестор Шуфрич, Микола Скорик, Наталія Королевська і Юрій Бойко.

Куликове поле навесні 2014 року було місцем збору місцевих сепаратистів. 2 травня 2014 року на площі спалахнули сутички між прихильниками проєвропейського і проросійського політичних курсів України, в результаті яких з'явилися жертви і численні поранені, зокрема кілька десятків жертв пожежі в будівлі Будинку профспілок (Куликове поле, будинок 1). Усього внаслідок подій 2 травня доведено загибель 45 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram