ГоловнаСуспільствоПодії

У Бабиному Яру група невідомих спалила прапор Ізраїлю

Сьогодні євреї всього світу згадують жертв нацизму

У Бабиному Яру група невідомих спалила прапор Ізраїлю
Фото: Макс Требухов

У київському парку Бабин Яр, який у роки Другої світової війни був місцем масового розстрілу євреїв, група невідомих у четвер спалила прапор Ізраїлю, повідомляється на сайті мера Києва Віталія Кличка.

"Група молодих людей, як зафіксували камери відеоспостереження, в Бабиному Яру біля пам'ятника "Менора" спалила прапор Держави Ізраїль. Сталося це в національний день пам'яті і скорботи єврейського народу [Йом ха-Шоа], коли євреї всього світу згадують 6 млн жертв нацизму, яких знищили під час Другої світової війни. Неприпустимо, щоб над пам'яттю жертв знущалися. Та ще й у місці, яке знають у світі як один із символів страшного злочину фашизму - в Бабиному Яру, де винищили десятки тисяч людей різних національностей, більшість з яких були євреями", - йдеться в заяві Кличка.

Він закликав правоохоронні органи негайно розслідувати цей факт.

Нагадаємо, наприкінці вересня 1941 року німецькі окупанти почали масово розстрілювати єврейське населення Києва. Тільки за два дні в Бабиному Яру було вбито 34 тис. євреїв. Загалом за три роки окупації тут закатували щонайменше 100 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram