ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтавській області внаслідок вибуху загинув 20-річний хлопець, шестеро неповнолітніх травмовані

Стан однієї з дівчат - важкий

У Полтавській області внаслідок вибуху загинув 20-річний хлопець, шестеро неповнолітніх травмовані
Архив
Фото: 5.ua

У Полтавській області внаслідок вибуху предмета, схожого на гранату, одна людина загинула і шестеро неповнолітніх отримали осколкові поранення. Про це повідомив у суботу відділ комунікації ГУ Національної поліції України в Полтавській області, пише "Інтерфакс-Україна".

У п'ятницю близько 21:00 20-річний місцевий житель приніс у будинок предмет, схожий на гранату (імовірно Ф-1), і демонстрував його своїм сусідам. Під час необережного поводження боєприпас вибухнув.

"Унаслідок вибуху 20-річний хлопець загинув на місці. Шестеро сусідів - неповнолітні дівчата віком 6 років, 14 років, двоє віком 15 років і двоє 16-річних - із численними травмами госпіталізовані в районну лікарню. Стан здоров'я однієї з дівчат важкий, інші діти - в стані середнього ступеня тяжкості", - повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції в Полтавській області Сергій Чиж.

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 (умисне вбивство з правовою кваліфікацією "нещасний випадок") і ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Розпочато досудове розслідування, співробітники поліції з'ясовують усі обставини події.

Нагадаємо, в середині квітня в Києві на вулиці Краснова (Святошинський район, між станціями метро "Святошин" і "Житомирська") у дворі житлового будинку стався вибух. Спрацював вибуховий пристрій, що був біля автомобіля ВАЗ-2104. За попередніми даними, ще одна бомба була всередині автомобіля. В результаті вибуху були пошкоджені скляні двері під'їзду, але люди не постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram