ГоловнаСуспільствоПодії

З'явилося відео нападу на патрульного в Харкові

Є інформація про причетність "Азова" до інциденту.

Появилося відео інциденту в Харкові, в результаті якого отримав поранення патрульний поліцейський. Правоохоронець отримав забійно-рвану рану потилиці від удару кастетом, його прооперували.

Як повідомляють на сайті поліції, конфлікт стався після того, як на вулиці Петровського патрульні зупинили для перевірки автомобіль «Фольксваген». Поліцейський помітив під сидінням предмет, схожий на зброю. Люди, які сиділи в машині, викликали на місце події підкріплення.

Під час сутички поліцейського вдарили, і він упав непритомний, як видно на відео. Правоохоронці відкрили стрілянину в повітря.

Затримано чотирьох осіб. Відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У ЗМІ з'явилася інформація, що учасники сутички причетні до Цивільного корпусу "Азов" (громадська організація, пов'язана з полком Нацгвардії "Азов"). Після інциденту поліція заблокувала харківський офіс лідера полку "Азов" нардепа Андрія Білецького.

Офіційно причетність "Азова" до інциденту в поліції не коментують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram