ГоловнаСуспільствоПодії

Уночі спалили машину активістки руху Наливайченка

Екс-голова СБУ вимагає оперативного розслідування.

Уночі спалили машину активістки руху Наливайченка
скриншот из видео

У вівторок вночі активістці Суспільно-політичного руху «Справедливість» Валентина Наливайченка Олені Цибульській спалили автомобіль.

Про це вона розповіла на своїй сторінці у фейсбуці, пов'язавши подію з тим, що кілька днів тому вона разом з активістами-бійцями "Армії гідності" не дозволила "узаконити" депутатам сільської ради Крюківщини майже 4 га землі.

"Це і є протидія моїм діям, про які ви говорили після сесії?" - написала Цибульська, звертаючись до сільського голови Крюківщини. Вона впевнена, що інцидент, який стався в ніч проти вівторка, - це спроба залякати її і змусити відмовитися від громадської діяльності - відстоювання інтересів учасників АТО, які досі чекають на обіцяні державою земельні ділянки.

Коментуючи подію, лідер руху Валентин Наливайченко вимагає від влади і правоохоронців неупередженого і оперативного розслідування підпалу.

"Залякування тих, хто відстоює права й інтереси простих громадян - це десять кроків назад на нашому шляху до Європи. Якщо зараз поліція не відреагує на цю ганебну подію належним чином, люди будуть мати право вважати, що погрози, які отримують активісти, - це замовлення з боку самої влади», - зазначив Наливайченко.

При цьому екс-керівник СБУ додав, що його команда "Справедливості" і він особисто будуть пильно стежити за розслідуванням і інформуватимуть журналістів про перебіг справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram