ГоловнаСуспільствоПодії

До відключення світла в Криму призвело ДТП з вантажівкою

Окупаційна "влада" Криму назвала причину відключення електрики

До відключення світла в Криму призвело ДТП з вантажівкою
Фото: www.dtek.com

Порушення енергопостачання в окупованому Криму було викликано дорожньо-транспортною пригодою за участю вантажівки, яка пошкодила повітряну лінію електропередачі.

Про це повідомляється на сайті міненергетики РФ.

"Порушення енергопостачання споживачів у Криму сталося о 13:11 через ДТП за участю вантажного автомобіля, який пошкодив повітряну лінію електропередачі. Дією автоматики на підстанції "Сімферопольська" було відключено повітряну лінію "Сімферопольська-Кафа", - йдеться у повідомленні.

"Завдяки наявності в енергосистемі Криму об'єктів енергомоста, який не припиняв роботу у результаті інциденту, електропостачання вдалося повністю відновити всього за 25 хвилин", - заявили в міненерго.

Раніше "перший віце-прем'єр" Криму Михайло Шеремет заявив, що причиною відключення електрики в Криму став прорив дротів магістралі під Сімферополем.

Нагадаємо, 11 травня Росія запустила останню - четверту - нитку енергомоста в Крим. Президент РФ Володимир Путін стверджував, що тепер, з огляду на власну генерацію на півострові, електроенергії в Криму "досить для нормальної роботи і навіть трошки більше". В цілому, за даними Путіна, півострів має потужність 1270 МВт, а очікуваний річний рівень споживання - 1100-1150 МВт.

Про сьогоднішнє відключення електрики у низці кримських міст повідомив "губернатор" Севастополя Сергій Меняйло. У комерційних та адміністративних установах, а також на соціальних об'єктах почали використовувати резервні дизель-генератори, а мобільний зв'язок працював з перебоями.

Менш ніж через годину, після того як стало відомо про відключення, голова міненерго РФ заявив, що електропостачання відновлено і підкреслив, що "інцидент не пов'язаний із роботою енергомоста з Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram