ГоловнаСуспільствоПодії

Озброєні люди спалили дві бази відпочинку Держгеонадр у Затоці

У держслужби намагаються силою відібрати прибережну смугу

Озброєні люди спалили дві бази відпочинку Держгеонадр у Затоці

У ніч на понеділок на двох базах відпочинку у курортному селищі Затока Одеської області сталася пожежа.

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, горіли бази відпочинку "Геолог" та "Топаз". Вогонь гасили дві години. У результаті вогнем пошкоджено будівлю їдальні та знищено дев'ять дерев'яних будинків на території баз відпочинку на загальній площі орієнтовно 900 кв. м.

У свою чергу, Державна служба геології та надр України повідомляє, що ці бази належать їй. Вони знаходяться на прибережній смузі, яку намагаються захопити.

На бази зайшли близько 30 озброєних людей і, погрожуючи розправою, вигнали співробітників державного підприємства, а потім підпалили.

"З 6 до 7 ранку на територію бази відпочинку "Топаз", яка знаходиться на самому березі Чорного моря, на тракторах заїхали невідомі люди, підпалили і в результаті повністю знищили державне майно. Збройні та агресивно налаштовані чоловіки пред'явили директору бази Василю Бурцеву документи, які нібито доводили їхнє право власності. Після чого співробітників морської бази насильно вивели за межі території "Топаз", - сказано в повідомленні.

За даними Держгеонадр, невідомі пред'явили документи, де було вказано іншу адресу, не вул. Лазурна, 13, за якою знаходиться база "Топаз", а вул. Лазурна, 15. Як з'ясувалося, селищна рада напередодні ухвалила рішення об'єднати ці адреси.

"Невідомі досі перебувають на території бази відпочинку "Топаз", яка належить державі. База майже повністю знищена і не придатна для подальшої її експлуатації", - сказано в повідомленні.

Держгеонадр зазначає, що суперечка навколо того, кому належить база, тягнеться з січня 2004 року. Тоді від маєтку Ірини Лещук (1930 року народження) майно бази відпочинку на вул. Лазурна, 13 у смт Затока внесли до статутного капіталу новоствореного підприємства "База відпочинку "Топаз". Власницею бази відпочинку Лещук стала на підставі рішення Білгород-Дністровського райсуду від 3 грудня 2004 року. У грудні 2014 року це рішення скасував Апеляційний суд Одеської області.

23 лютого 2016 року Вищий господарський суд визнав право власності Держгеонадр на базу відпочинку "Топаз", зажадавши її у ТОВ "База відпочинку "Топаз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram