ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі силовики вчинили погром у в'єтнамському кварталі

Представники діаспори заявили про пограбування на півмільйона доларів.

У понеділок силовики провели спецоперацію у в'єтнамському кварталі Одеси (житловий комплекс "Село Лотоса" на вулиці Грушевського). В'єтнамці звинуватили правоохоронців у пограбуванні.

Як повідомляє "Таймер", події відбувалися за тим самим сценарієм, що й "наїзд" силовиків на в'єтнамців у січні цього року. Близько 15:00 на територію житлового комплексу в'їхали близько 10 легкових авто і два мікроавтобуси з озброєними людьми. Щоб потрапити всередину, силовики зламали шлагбаум, що перегороджував в'їзд у комплекс. Крім того, вони розвернули камери зовнішнього відеоспостереження, щоб ті не фіксували їхні дії.

Після того правоохоронці почали зламувати квартири в житловому комплексі, виносячи звідти гроші та цінності. Тих, хто чинив опір, били. В'єтнамці заблокували вулицю Грушевського, намагаючись заблокувати виїзд машин силовиків. Ті застосували зброю, стріляючи вгору, і змогли виїхати. Після цього мешканці комплексу колоною попрямували до Одеської обласної державної адміністрації.

"Думська" подає розповідь одесита Володимира Чіонга. Він стверджує, що силовики були в уніформі без розпізнавальних знаків і не надавали жодних документів.

"Приїхали люди в чорному, понад двадцять чоловік, з автоматами. Вони поклали обличчям на підлогу всіх, не розбираючи стать і вік. Зламували двері і виносили гроші, комп'ютери, навіть алкоголь, тому ми чинили опір такому свавіллю. Але вони відкрили вогонь вгору і використовували балончики зі сльозогінним газом, а наші машини на вході просто знесли", - сказав він.

На сайті поліції Одеської області повідомляють, що оперативні дії у в'єтнамському кварталі проводили співробітники прокуратури. При цьому "Таймер" і "Думська" стверджують, що в обшуках брали участь співробітники одного зі столичних підрозділів Державної фіскальної служби.

У вівторок віце-губернатор Одеської області Соломія Бобровська зустрілася з представниками в'єтнамської діаспори і попросила пробачення в них, пише "Думська". Сьогодні в місто повинні прибути працівники Посольства В'єтнаму.

Одесити в'єтнамського походження стверджують, що силовики викрали в них щонайменше півмільйона доларів і майно.

Постраждалим удалося відстежити пересування нальотників за допомогою GPS-трекера, який стоїть на одному з відібраних телефонів. Після спецоперації вони поїхали до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram