ГоловнаСуспільствоПодії

Колона лікарів пішки прийшла з Ромен на акцію протесту біля Кабміну

Медики вимагають не закривати їхню поліклініку і виплатити зарплату.

Приблизно півтора десятка лікарів лінійної поліклініки станції "Ромни" пішки прийшли з Сумської області у Київ, щоб висловити Кабінету Міністрів протест проти закриття їхньої медустанови.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, у листопаді 2015 року лікарів повідомили про реорганізацію поліклініки шляхом приєднання до Центральної районної лікарні Ромен. Але робочих місць для колективу з 50 осіб у новому закладі не знайшлося. З 1 січня фінансування поліклініки припинилося, і лікарі залишилися без зарплат.

Спочатку медики протестували під Роменською міськрадою, частина з них оголосила голодування. Потім вирушили на Київ. Але незважаючи на це, 19 травня міськрада ухвалила рішення закрити поліклініку і створити для цього спеціальну ліквідаційну комісію. До травня 2015 року поліклініка знаходилася у віданні СТГО "Південна залізниця".

"До нашої поліклініки було приписано 3,5 тисячі осіб плюс ми обслуговували жителів міста, які до нас зверталися. За 3 дні зібрали 6 тисяч підписів проти ліквідації поліклініки, - розповідає інспектор поліклініки з кадрів Наталя. - Але є в місті особистості, зацікавлені в тому, щоб отримати нашу будівлю".

За словами Наталії, семиденний шлях дався медикам дуже нелегко, "люди немолоді, у кого тиск, у кого хронічні хвороби".

Учасники акції протесту вимагають зберегти їм роботу і виплатити зарплату за останні місяці.

Лікарі заявили, що збираються ставити намети біля Кабінету Міністрів, і вимагають зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Плани протестувальників призвели до бійки за участю людей у цивільному, у яких кореспондент LB.ua впізнав діючих поліцейських.

Між Ромнами і Києвом - 280 кілометрів. Колона вийшла з Ромен 18 травня. Більшість протестувальників, які дісталися до Києва, - жінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram