ГоловнаСуспільствоПодії

На дружину Турчинова напав юрист із Донецька, який позивався до нього через Януковича

Оленцевич також відомий позовами про скасування присвоєння звань "Герой України" Бандері і Шухевичу

На дружину Турчинова напав юрист із Донецька, який позивався до нього через Януковича
Владимир Оленцевич
Фото: mvs.gov.ua

25 травня в приміщенні одного з ВНЗ столичні поліцейські затримали чоловіка, який напав із ножем на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова Ганну.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

Нападником виявився Володимир Оленцевич, житель Донецька, юрист. Він відомий своїми позовами про скасування указів про присвоєння звання Героя України Степану Бандері і Романові Шухевичу. Також він намагався оскаржити в суді помилування Юрія Луценка. Крім того, 2014 року Оленцевич позивався проти Турчинова через відсторонення екс-президента Віктора Януковича від влади.

Також у МВС розповіли про деталі нападу. Як з'ясувалося, Оленцевич чекав на Ганну Турчинову біля її робочого кабінету. Оскільки він не знав її особисто, а орієнтувався на фотографії з інтернету, він напав на іншу викладачку зі схожою зачіскою.

"Схопивши її за шию, він приставив ніж до горла і звернувся до викладачки як до Ганни Володимирівни, порадивши їй не чинити опору. Шокована жінка пояснила, що вона не та, за кого її сприйняв нападник. Турчинова, яка опинилася поруч, почала кричати. Скориставшись розгубленістю нападника, охоронець вибив у нього ніж і знешкодив. Ганна Турчинова особисто викликала поліцію, яка приїхала і затримала зловмисника", - повідомили в МВС.

Під час обшуку в Оленцевича знайшли дані Ганни Турчинової і копію указу в.о. президента Турчинова про початок антитерористичної операції, яку він планував залишити на місці злочину.

За інформацією слідства, Оленцевич напередодні мав контакти з "членами уряду" терористичного угруповання "ДНР" та з керівниками пропагандистських ЗМІ на тимчасово окупованій території.

Нагадаємо, Оленцевич був автором позову, за яким Вищий адмінсуд визнав незаконним і скасував присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу та Степанові Бандері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram