ГоловнаСуспільствоПодії

Суд випустив з-під варти росіянина-фігуранта "справи 2 травня"

"Правий сектор" заблокував будівлю суду.

Суд випустив з-під варти росіянина-фігуранта "справи 2 травня"
Евгений Мефедов
Фото: http://timer-odessa.net

Малиновський районний суд Одеси змінив запобіжний захід громадянину Росії Євгену Мефьодову, якому інкримінують участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року у центрі міста.

Громадянин РФ вийде з СІЗО, де просидів більш ніж два роки, і піде під домашній арешт. Суд мотивував своє рішення тим, що більшу частину доказів щодо Мефьодова вивчено, і вплинути на свідків він уже не може, повідомляє "Думская".

У відповідь активісти "Правого сектору" та інших патріотичних організацій Одеси заблокували суд, щоб не дати вивезти Мефьодова. У фойє суду сталася бійка. Поліція і Нацгвардія відтіснила активістів на вулицю.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю сепаратистів і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися зіткнення в центрі міста, де були застрелені кілька проукраїнських активістів. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети спалили, також почалася пожежа у Будинку профспілок, через яку і загинуло більшість людей.

Загалом у цій справі звинувачують 20 активістів Куликового поля - місця збору місцевих сепаратистів. 10 із них утримувалися під вартою понад рік, проте 27 серпня суд відпустив під домашній арешт трьох "куликовців", 18 вересня - одного, а 7 жовтня ще одного. У листопаді суд відпустив під заставу решту п'ять, проте через кілька днів скасував це рішення.

Після звільнення Мефьодова у СІЗО залишаються Владислав Романюк, Сергій Корчинський, громадянин Росії Максим Сакауов і головний обвинувачений Сергій Долженков ("Капітан Какао"). Вирок у цій справі не винесено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram