ГоловнаСуспільствоПодії

В Ізраїлі потонув молодий програміст з України на тлі страйку рятувальників

Тіло на четвертий день знайшла матір хлопця.

В Ізраїлі потонув молодий програміст з України на тлі страйку рятувальників

У суботу ввечері на пляжі в Хайфі (Ізраїль) знайшли тіло студента Дмитра Холошевського з України, який потонув ще у вівторок. Тіло знайшла матір хлопця, а не рятувальники, які з початку купального сезону страйкують.

Холошевський і ще один хлопець пішли купатися ввечері 24 травня і потрапили у водну пастку. Одному з них вдалося вибратися, він почав кликати на допомогу, але рятувальників на місці не виявилося, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" друг загиблого Леонід Шем'якін.

Першими приїхали волонтери з потужним ліхтарем, але їх пошуки не принесли результатів. Наступного дня, за словами Шем'якіна, ізраїльські рятувальники почали шукати Холошевського, але не дуже активно

У результаті тіло знайшли не рятувальники, а мати загиблого. Вона приїхала в Ізраїль для пошуків сина.

"Нам говорили, що задіяні кращі сили і рятувальна техніка, яка "підриває" все зі дна. А 28 травня приїхала мама потонулого і цього ж дня знайшла його на тому ж пляжі, на тому ж хвилерізі, де потонув її син. Так що його ніхто толком там і не шукав. Якби вона не пройшлася там, він міг би довго ще лежати", - розповів Шем'якін.

За повідомленням ізраїльських ЗМІ, тіло потонулого українця "прибило до хвилеріза в районі хвайського пляжу Хоф-Кармель ввечері в суботу, 28 травня".

Холошевський був програмістом, приїхав до Хайфа з Бердичева на стажування.

З початку купального сезону в Ізраїлі триває страйк рятувальників. У рамках страйкових санкцій рятувальники припиняють роботу о 14:00 замість 18:00. Міністерство внутрішніх справ, яке відповідає за роботу пляжів, не рекомендує заходити в воду після закінчення роботи рятувальників.

25 травня в Нетанії потонули 50-річний чоловік і 60-річна жінка, туристи з Німеччини.

24 травня в Бат-Ямі туристка з Росії загинула, рятуючи свою дочку. Дівчинку витягли з води свідки події. Лікарі боролися за її життя, але вранці 26 травня стало відомо, що вона померла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram