ГоловнаСуспільствоПодії

Адвокат, який напав на дружину Турчинова, пов'язаний з "міністрами ДНР", - Аваков

Оленцевич на допиті цитував Гете і обіцяв усім швидку смерть

Адвокат, який напав на дружину Турчинова, пов'язаний з "міністрами ДНР", - Аваков
Владимир Оленцевич

Донецький адвокат, який намагався напасти на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова Ганну, пов'язаний з "міністрами ДНР".

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю "Укрінформу".

На питання, чий може бути прорахунок у тому, що людина з окупованої території ходила з ножем по Києву, голова МВС зазначив, що зовні це був цілком інтелігентний чоловік.

"А чий прорахунок, що йде війна? Це зовні інтелігентна людина, громадянин України, адвокат, який під час допиту цитував Гете, але при цьому обіцяв усім швидку смерть. Не знаю, чи хотів він завдати Ганні Турчиновій рани,чи  вбити, - слідство триває. Але хто винен - улюблена тема нашої преси, чи не так? А я вважаю, що питання не в тому, хто винен, а в тому, що гібридна війна містить і такі елементи... Швидше за все, це фанатик, налаштований певним чином: коли ми подивилися його телефонні переговори, він виявився пов'язаним з цілою низкою "міністрів" так званої "ДНР", - зазначив Аваков.

Він також розповів, що особисто повідомив про замах, оскільки замах на перших осіб держави або членів їхньої сім'ї - це питання надзвичайного характеру.

"Саме тому я відразу дав першу інформацію. Я взагалі вважаю за краще швидко інформувати з суспільно важливих питань, щоб вони не обростали чутками", - додав Аваков.

Нагадаємо, 25 травня столичні поліцейські затримали у приміщенні одного з ВНЗ чоловіка, який напав з ножем на викладача, прийнявши її за дружину Турчинова.

Нападником виявився Володимир Оленцевич, житель Донецька, юрист. Він відомий своїми позовами про скасування Указів про присвоєння звань Героїв України Степану Бандері і Роману Шухевичу. Також він намагався оскаржити в суді помилування Юрія Луценка. Крім того, у 2014 році Оленцевич позивався проти Турчинова через відсторонення екс-президента Віктора Януковича від влади.

27 травня Шевченківський районний суд Києва

заарештував його на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram