ГоловнаСуспільствоПодії

Трьох рятувальників привалило сміттям на звалищі під Львовом (оновлено)

Інформація про те, що одного з пожежників витягли живим з-під завалів, не підтвердилася.

Троє співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій опинилися під завалами сміття на звалищі біля Львова, зараз там тривають пошуково-рятувальні роботи.

Про це повідомив агентство начальник прес-служби Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Близько півгодини тому троє наших співробітників проводили огляд на місці пожежі на звалищі в Грибовичах. Стався зсув – і вони опинилися під ним", - сказав Туровцев.

За його словами, на місці події перебували співробітники ДСНС, які відразу почали шукати колег. Уже прибули додаткові сили.

"Залучено максимальну кількість співробітників, ми проводимо пошуки", - розповів Туровцев. За його словами, через пожежу прогоріли нижні шари сміття, що згодом й могло призвести до зсуву.

Оновлення. Мер Львова Андрій Садовий терміново вилетів з Києва до Львова, передає телеканал "112 Україна".

"Він (полігон, - ред.) знаходиться біля міста Львова, село Грибовичі. Це той полігон, який використовується і для міста, і для Львівської області. Така біда у нас сьогодні у місті Львові, дай Боже, шукаємо тих трьох осіб. Зараз тривають рятувальні роботи. Зараз після цього я вилітаю терміново, рейсовий літак, о 19:55 буду у Львові", - заявив Садовий.

Як повідомляє Zaxid.net, на пошуки рятувальників відправили 30 курсантів старших курсів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Однак місцеві жителі заблокували їм допуск на звалище. За їхніми словами, курсанти не мають відповідного спорядження - гумових чобіт, респіраторів, рукавичок.

"Цю групу курсантів відправили для пошуку людей, а не виконання бойових завдань - гасіння пожежі. Якщо потрібно, університет може направити і групу студентів для гасіння пожежі, вони отримають все необхідне обмундирування", - пояснив представник університету Антон Крук.

Оновлення 20:11. Один з пожежників, які опинилися під завалом на Грибовицькому сміттєзвалищі, - 32-річний депутат Жовківської міськради Андрій Вненкевич. Він як начальник зміни ДержНС працював на гасінні пожежі, повідомляє Zaxid.net

За словами прес-секретаря обласної організації партії "УКРОП" Світлани Хитрової, Андрій Вненкевич також очолював місцеву профспілку пожежних, яка у вівторок мала проводити акцію протесту перед Львівською міськрадою.

Раніше керівник поліції Львівської області Дмитро Загарія заявив, що шанси врятувати трьох пожежних, які опинилися під багатотонними завалами сміття, практично нульові.

Оновлення 21:13. Журналісти каналу "Громадське.Львів" зняли з безпілотника масштаби обвалу і рятувально-пошукової операції. За попередніми оцінками, з висоти 90 метрів обрушився шматок звалища загальним обсягом близько 100 тис. кв. м сміття.

Оновлення 22:31. За повідомленням кореспондента "Телеканалу новин 24", під завалами є чотири людини. Четвертий - працівник комунального підприємства, який спостерігав за роботою пожежних. Пошукові роботи тривають.

Оновлення 23:07. У соцмережах з'явилася інформація про те, що одного з пожежників витягли живим з-під завалів, але вона не підтвердилася. "Як виявилося, що активісти наплутали", - повідомляє Zaxid.net. Згідно з повідомленням, одному з рятувальників стало погано і йому допомагали парамедики.

Нагадаємо, в неділю близько 5-ї ранку в селі Великі Грибовичі за декілька кілометрів від Львова зайнялося звалище. Пожежу вдалося ліквідувати о 07:40 понеділка. Причини займання встановлюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram