ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області загорілася шахта

Шахта роботу з видобутку вугілля не проводила. Постраждалих немає.

У Луганській області загорілася шахта
Фото: Пресс-служба Луганской ВГА

У Луганській області на шахті "Привольнянська" ПАТ "Лисичанськвугілля" сталася пожежа.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ВГА в Фейсбуці.

"На території регіону сталася надзвичайна подія, пов'язана з пожежею на одному з вугільних підприємств. Ми зібралися, щоб визначитися, наскільки ситуація складна і чи зможемо ми впоратися з нею самостійно, чи є необхідність залучати додаткові сили", - повідомив заступник голови ВГА Юрій Клименко.

Ця шахта роботу з видобутку вугілля не проводила. Постраждалих немає. Для ліквідації пожежі задіяно 65 фахівців. Небезпечних умов для ліквідації аварії немає.

"Ми поки що не маємо доступу до вогнища загоряння. Ведуться гірничо-технічні роботи для того, щоб до нього дістатися. Всі необхідні матеріали у нас на цей час є. Попередньо ми вже закупили матеріали необхідні для ведення гірничих робіт. Крім того, комісія при Лисичанській міськраді винесла позитивне рішення щодо виділення додаткових коштів у розмірі 500 тис. гривень на ліквідацію аварії", - розповів керівник "Лисичанськвугілля" Борис Перепелиця.

За його словами, через півтори доби воєнізований гірничо-рятувальний загін дійде до епіцентру і почне ліквідацію пожежі.

Нагадаємо, Міністерство енергетики планує закрити 11 і продати 15 шахт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram