ГоловнаСуспільствоПодії

Київський суд заарештував донецького бізнесмена за підозрою у фінансуванні тероризму

Білогородський володіє підприємствами, які платять податки "ДНР".

Київський суд заарештував донецького бізнесмена за підозрою у фінансуванні тероризму

Шевченківський районний суд Києва заарештував на два місяці колишнього депутата Донецької обласної ради від Партії регіонів Сергія Білогородського. Його підозрюють у фінансуванні тероризму, а саме - у сплаті підприємствами, якими він володіє, податків у казну так званої "ДНР".

Про це йдеться в сюжеті телеканалу NewsOne.

Таким чином суд повністю задовольнив клопотання прокурорів - на час слідства утримувати підозрюваного під вартою.

Запобіжний захід суд обирав у закритому режимі. Цього вимагали адвокати підозрюваного, запевняючи, що їх підзахисний хоче співпрацювати зі слідчими і, відповідно, озвучувати інформацію, яка може становити таємницю слідства. Водночас суддя Андрій Трубніков, враховуючи суспільний резонанс справи, оголосив обраний запобіжний захід у присутності преси.

Оскільки Білогородський під час засідання скаржився на проблеми зі здоров'ям, суддя своїм рішенням зобов'язав старшого слідчого організувати невідкладне проведення судово-медичної експертизи підозрюваного "з метою належного лікування в місцях позбавлення волі відповідно до поставленого діагнозу".

Адвокати Білогородського коментувати рішення суду відмовилися. Однак заявили, що мають намір подавати апеляцію і домогтися зміни запобіжного заходу для свого підзахисного.

Відомо, що Сергій Білогородський є власником кількох підприємств, які зараз працюють на окупованій території Донбасу та платять "податки" терористам. Ці підприємства надають послуги так званим "міністерствам ДНР". З аналізу звітності, що подають ці підприємства в "податкову ДНР", за рік Білогородський виплатив понад 10 млн рублів у "бюджет" терористичної організації, а також - значні суми особисто ватажкам "ДНР".

Нагадаємо, 2014 року автобуси, якими володіло на той момент підприємство Білогородського, були задіяні у перевезенні так званих "тітушок" до Києва. Зокрема, як повідомляло видання Цензор.net, 20 лютого 2014 року жителі Пирятина, що в Полтавській області, зупинили три автобуси з донецькими номерами (пізніше з'ясувалося, що власником підприємства, якому належать ці автобуси, є саме Білогородський), які перевозили озброєних палицями "тітушок". Активісти роззброїли зловмисників і спустили автобусам колеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram