ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму силовики затримали чергового татарина

54-річного батька сімейства звинуватили у вирубуванні лісу в 2012 році.

У Криму силовики затримали чергового татарина
Фото: facebook.com/namatullaev

У с. Червоний Мак Бахчисарайського району Криму затримали кримського татарина Смаїла Мустафаєва.

Як повідомив у фейсбуці заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелялов, Мустафаєва підозрюють у незаконному вирубуванні лісу, яке нібито було в 2012 році.

Журналіст Шевкет Наматуллаєв уточнює, що в будинок 54-річного Мустафаєва, батька трьох дітей, силовики увірвалися о 07:00 5 червня.

"За словами члена контактної групи з прав людини в Криму Абдурешит Джеппарова, озброєних людей було близько 30, вони були в масках і з автоматами. Під час затримання людей було дуже багато - КамАЗ з ОМОНом," Газелі ". Під час обшуку шукали якусь релігійну літературу, його намагаються зарахувати до "Хізб ут-Тахрір". Вивезли його до поліцейської дільниці "Північне", в Севастополь. Затримали через те, що нібито було незаконне вирубування лісу в 2012 році. Справу тоді відкривали, потім закрили. Він - колишній лісник" , - повідомив Джеппаров.

Мустафаєва забрали у відділення поліції.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові почали затримувати кримських татар, почастішали обшуки в їхніх помешканнях, мечетях. Окупаційна влада заборонила діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і внесла його до переліку організацій, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності.

Під арештом перебуває низка кримськотатарських активістів за так званою "справою 26 лютого".

Також почався суд над чотирма кримськими татарами за звинуваченням у тероризмі й участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір", діяльність якої заборонена в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram