ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ завершила розслідувати стрілянину в Мукачевому

Четверо підозрюваних відмовляються знайомитися зі справою.

ГПУ завершила розслідувати стрілянину в Мукачевому
Архив
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінального провадження за підозрою чотирьох членів "Правого сектору" у причетності до стрілянини в Мукачевому Закарпатської області 11 липня 2015 року.

Про це сказано у визначенні Печерського районного суду від 11 червня, доступному в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з ним, досудовим розслідуванням встановлено, що бійці ДУК ПС 11 липня 2015 року, перебуваючи в Мукачевому поблизу спортивно-оздоровчого комплексу "Антарес", а тоді на автодорозі "Київ - Чоп" у районі АЗС "Народна", із застосуванням вогнепальної зброї, гранат і гранатометів здійснили терористичні акти.

У результаті цих дій один цивільний загинув, іншим цивільним особам і співробітникам правоохоронних органів завдано вогнепальних й осколкових поранень різного ступеня тяжкості, а також пошкоджено і знищено автотранспортні засоби.

"31.05.2016 досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчено, і, відповідно до вимог ст. 290 КПК України, сторонам та іншим учасникам кримінального судочинства надано доступ до матеріалів досудового розслідування", - сказано в судовому рішенні.

При цьому адвокати підсудних і самі підозрювані відмовилися знайомитися з 38 томами матеріалів справи.

У зв'язку з цим Генпрокуратура звернулася до суду з проханням обмежити сторону захисту в термінах ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Суд задовольнив це клопотання і зобов'язав адвокатів і їхніх підзахисних ознайомитися з матеріалами до 22 червня (включно).

Нагадаємо, 11 липня 2015 року бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Михайлом Ланьом. Той запросив частину бійців до свого кабінету. Тим часом хтось (за основною версією - з решти "правосєків") вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого у свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати потерпілого; згодом він помер.

У перестрілці з міліцією двох бійців ПС убили. Решта прорвала міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них із гранатометів, і зникла в лісах. У перестрілці отримали поранення шість міліціонерів. Опісля двоє бійців ПС здалися, шестеро зникли. Ще двох представників "Правого сектору" затримали.

На початку вересня двоє з членів ПС-утікачів загинули в ДТП в Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram