ГоловнаСуспільствоПодії

Мер Ізмаїла спростував чутки про закриття міста

У місті введено надзвичайну ситуацію, а лікарів відкликають із відпусток.

Мер Ізмаїла спростував чутки про закриття міста
Андрей Абрамченко, мэр Измаила

Міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко спростував чутки, що Ізмаїл буде закритий на в'їзд і виїзд через спалах кишкової інфекції. Зокрема, на своїй сторінці в Фейсбуці Абрамченко заявив, що в місті тільки закривають об'єкти громадського харчування, а також ринки, але це не означає, що місто буде закрите.

"Місто не закривається. Ми закриваємо тільки об'єкти громадського харчування, а також ринки - центральний, тимчасові та стихійні. Об'єкти торгівлі продовжують функціонувати", - зазначив він.

За словами Абрамченка, причини захворюваності досі не встановлено. "У місті введено надзвичайну ситуацію, пов'язану зі спалахом кишково-вірусної інфекції. Ми відкликаємо з відпустки лікарів - у першу чергу педіатрів. Четверо вже приступили до роботи. Місто бере на себе проживання та харчування приїжджих фахівців. Ситуація важка і складна", - підсумував мер Ізмаїла.

Також повідомляють, що з полиць аптек розібрали всі ліки, пов'язані з лікуванням такого отруєння.

Люди продовжують звертатися по допомогу до медиків з подібними симптомами. З огляду на те, що в приміщенні інфекційної лікарні всі ліжко-місця зайняті, для громадян, які звернулися по допомогу, додатково відкривають пункти надання першої медичної допомоги на базі шкіл міста, куди завозять ліжка для госпіталізації хворих.

"У зв'язку з ситуацією в місті весь особовий склад Ізмаїльського відділу поліції було піднято по тривозі. У складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів поліцейські об'їжджають усі заклади харчування міста, місця стихійної торгівлі, ринки, пояснюючи громадянам, що торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією та іншими продуктами, які швидко псуються, заборонена. Така профілактика буде проводитися до особливого розпорядження, оскільки кількість хворих продовжує зростати", - розповів начальник Ізмаїльської поліції Олександр Суржик.

Нагадаємо, в Ізмаїлі з діагнозом "кишкова інфекція" госпіталізовано вже 201 особу, міська влада розгортає госпіталь в одній зі шкіл міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram