ГоловнаСуспільствоПодії

Проросійські політсили провели в Києві ходу до Дня скорботи

У заході взяли участь комуністи, представники ПСПУ і "Українського вибору".

У Києві в середу, 22 червня, в парку Вічної Слави пройшла хода до 75-ї річниці нападу Третього Рейху на СРСР під час Другої світової війни.

Захід організувала київська організація ветеранів. На нього, зокрема, прийшли представники забороненої в Україні Комуністичної партії України на чолі з Петром Симоненком, "прогресивні соціалісти" Наталі Вітренко, "Український вибір" Віктора Медведчука. Активістів останнього, як і 9 травня, захищали особи в футболках з емблемою детективної охоронної компанії "Сварог". Нею керує віце-президент Федерації бойового самбо України Віктор Чорний, а Медведчук - почесний президент федерації.

Учасники акції прийшли з георгіївськими стрічками, червоними прапорами, іконами російського царя Миколи Другого, хоругвами, портретами Георгія Жукова і Лаврентія Берії.

Уранці в цьому самому місці пройшли також офіційні заходи за участю перших осіб держави - президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, членів Кабінету Міністра. Учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання біля Вічного вогню. Завершив церемонію урочистий марш роти Почесної варти президента України.

Нагадаємо, що 22 червня в Україні є Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. 2015 року Україна відмовилася від терміна "Велика Вітчизняна війна" на державному рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram