ГоловнаСуспільствоПодії

Справу про стрілянину в Мукачевому передано до суду

Підозрювані бійці "Правого сектору" проходять за п'ятьма статтями КК.

Справу про стрілянину в Мукачевому передано до суду
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура передала до суду кримінальне провадження проти чотирьох членів "Правого сектору", розпочате за підозрою в їх причетності до перестрілки в Мукачевому Закарпатської області, яка сталася 11 липня 2015 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що бійці ДУК ПС 11 липня 2015 року, перебуваючи в Мукачевому поблизу спортивно-оздоровчого комплексу "Антарес" і надалі - на автодорозі "Київ - Чоп" у районі АЗС "Народна", із застосуванням вогнепальної зброї, гранат і гранатометів здійснили терористичні акти.

У результаті цих дій один цивільний загинув, іншим цивільним особам і співробітникам правоохоронних органів завдано вогнепальні й осколкові поранення різного ступеня тяжкості, а також пошкоджено і знищено автотранспортні засоби.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, підозрювані проходять за дев'ятьма статтями Кримінального кодексу: умисне тяжке (ч. 2 ст. 121) і легке (ч. 2 ст. 125) тілесне ушкодження, погроза вбивством (ч. 2 ст. 129), умисне пошкодження та знищення майна (ч. 2 ст. 194), бандитизм (ст. 257), теракт (ч.ч. 2, 3 ст. 258), незаконне поводження зі зброєю (ч.ч. 1, 2 ст. 263), блокування дороги (ч. 1 ст. 279), погроза або насильство щодо співробітника правоохоронних органів (ч. 4 ст. 345).

Ще п'ятьох підозрюваних шукають.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Михайлом Ланьо. Той запросив частину бійців до свого кабінету. В цей час хтось (за основною версією - залишилися "правосеки") вистрілив в голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого в свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати потерпілого; він пізніше помер.

У перестрілці, що зав'язалася з міліцією, двоє бійців ПС були вбиті. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них з гранатометів, і зникли в лісах. У перестрілці отримали поранення шість міліціонерів. Пізніше двоє бійців ПС здалися, шестеро зникли. Ще двох представників "Правого сектору" затримали.

На початку вересня 2015 року двоє членів ПС , що сховалися, загинули в ДТП у Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram