ГоловнаСуспільствоПодії

Чоловікові відірвало пальці через вибух гранати в київському гуртожитку

За словами потерпілого, небезпечний предмет, можливо, привіз із зони АТО його сусід по кімнаті.

Чоловікові відірвало пальці через вибух гранати в київському гуртожитку
Фото: 5.ua

У гуртожитку в Дарницькому районі Києва стався вибух, у результаті якого чоловікові відірвало два пальці на руці.

Про це повідомляє офіційний сайт столичного управління Нацполіції.

"26 червня о 08:45 у Дарницьке управління поліції надійшло повідомлення про те, що на вул. Сортувальній чоловікові відірвало палець. За викликом терміново виїхали співробітники вибухо-технічної служби та слідчо-оперативна група", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські допитали потерпілого - 30-річного уродженця Київської області - вже в "кареті" швидкої допомоги. Він розповів, що знайшов на вулиці коробку з-під мобільного телефону, відкрив її, після чого пролунав вибух.

Згодом у лікарні потерпілий змінив свої свідчення і розповів правоохоронцям, що влаштувався працювати будівельником у столиці й оселився в гуртожитку. Разом із ним у кімнаті живуть ще шестеро, але на час вихідних вони залишилися удвох.

"Вранці на підвіконні чоловік помітив пристрій з кільцем. Він узяв предмет у праву руку, а лівою витягнув кільце. Стався вибух, під час якого потерпілий отримав ушкодження руки. Товариш по кімнаті - уродженець Київської області, 1988 року народження, був у приміщенні і розмовляв по телефону. Він одразу викинув у вікно залишки небезпечного предмета і придумав версію про "вибух телефону", - наголошено в повідомленні.

Також потерпілий розповів, що, можливо, небезпечний предмет привіз зі служби в зоні АТО його напарник.

Поліцейські обстежили місце події і прилеглу до гуртожитку територію. З кімнати вилучили металеві фрагменти з рваними краями, а біля будівлі під вікном на зеленій зоні виявили важіль запалу УЗРГМ, металевий предмет циліндричної форми і металеве кільце.

Сусід потерпілого розповів, що не причетний до вибухового пристрою. Зараз співробітники поліції спілкуються з третім його співмешканцем - 26-річним уродженцем Київської області. Чоловік розповів, що знайшов невідомий предмет на вулиці і приніс його в гуртожиток.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в Житомирській області через вибух газу згорів приватний будинок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram