ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві вночі застрелили підозрюваного в убивстві бійця АТО (оновлено)

"Артур Бірюк був убитий впритул. Там приблизно 12 вогнепальних поранень".

Сьогодні вночі у Святошинському районі Києва було виявлено тіло чоловіка з численними вогнепальними пораненнями.

Про це повідомила прес-секретар столичного управління Нацполіції Оксана Блищик у Фейсбуці.

"Виявили тіло з численними вогнепальними пораненнями в багатоповерхівки на вулиці Зодчих. Особу вбитого встановлено - це киянин 1989 року народження", - написала вона.

Поліцейські оглянули місце події, вилучили стріляні гільзи, які будуть передані для проведення експертизи, опитали можливих свідків і очевидців.

За даними кореспондента LB.ua, нечисленні очевидці розповідають, що чули кілька пострілів, після чого від під'їзду побіг товстий чоловік у темних шортах і чорній футболці. Прибулі на місце лікарі "швидкої допомоги" лише констатували смерть потерпілого. На місці події було виявлено вісім гільз.

Зараз правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вбивства, а також з'ясовують мотиви й обставини злочину.

Оновлення. Поліція встановила особу вбитого чоловіка - ним виявився Артур Бірюк, якого раніше звинувачували в причетності до вбивства демобілізованого бійця АТО Артема Приходька.

"Артур Бірюк був убитий впритул. Там приблизно 12 вогнепальних поранень. З місця події були вилучені гільзи, але гільзи не від пістолета Макарова, а пістолета імпортного виробництва. На цей момент встановлено кількох свідків, з ними ведеться копітка робота, встановлюємо шляхи відходу, перевіряються всі місця, де можна знайти таку зброю, складаємо фотороботи. Проводиться додатковий огляд місця події, поквартирний обхід, повністю відпрацьовується вся територія, прилеглі будинки, зв'язки загиблого", - повідомив начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами Крищенка, зараз поліція опрацьовує різні версії мотивів вбивства Бірюка.

"Кілька версій, у тому числі і версія з торішньою участю загиблого в бійці, яка призвела до смерті Артема Приходька. Але це не основна версія, є ще кілька інших версій, які випливають зі способу життя, кримінального минулого потерпілого тощо", - сказав він, додаючи, що зараз за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство).

Нагадаємо, демобілізований боєць 12-го окремого мотопіхотного батальйону Артем Приходько загинув у вересні 2015 року в Києві в результаті сутички в кафе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram