ГоловнаСуспільствоПодії

Організатори блокування військових у Торецьку відбулися громадськими та виправними роботами

Їх притягують до відповідальності за ст.185 КУпАП.

Організатори блокування військових у Торецьку відбулися громадськими та виправними роботами
Фото: facebook/Vyacheslav Abroskin

У Донецькій області винесено перші вироки організаторам блокування військових у Торецьку.

Як повідомляє прес-служба місцевого управління Національної поліції, 37-річний чоловік, раніше судимий за зберігання наркотиків, отримав 50 годин громадських робіт, а другий активний учасник заворушень 1987 року народження - місяць виправних робіт з утриманням 20% заробітку.

Усього було затримано вісьмох осіб, судовий розгляд триває.

Усіх порушників притягують до відповідальності згідно зі ст.185 "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Нагадаємо, 4 червня близько 100 жителів Торецька перекрили дорогу, щоб перешкодити пересуванню військової техніки. За тривогою було піднято поліцію, найактивніших учасників акції затримали, решта розійшлися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram