ГоловнаСуспільствоПодії

Голову правління української Transparency пограбували і двічі за ніч побили в центрі Києва

Вкрадено ноутбук з архівом організації.

Голову правління української Transparency пограбували і двічі за ніч побили в центрі Києва
Фото: ti-ukraine.org

Голову правління представництва міжнародної антикорупційної неурядової організації Transparency International в Україні Андрія Марусова сьогодні вночі пограбували в центрі Києва і двічі побили.

Про це він написав у своєму фейсбуці.

Після півночі Марусов йшов по Сагайдачного у напрямку до Контрактової площі, де по дорозі до нього приєднався незнайомий йому чоловік. Розмовляючи, вони дійшли до скверу, де Марусов зустрів знайомого музиканта. Тоді ж незнайомець зник разом зі сумкою голови правління TI.

Під час пошуку сумки Марусов знайшов хлопця, який, як йому здалося, міг бачити злодія. "Я підійшов, показав йому фотку мого супутника, запитав, чи знає він його. Його відповідь мене насторожила - аж надто непереконливо він відмовлявся. Тут вже я сказав, що сфотографую його як свідка. Він відмовився і вдарив мене в обличчя", - написав Марусов.

Патрульні, які були на місці, за словами Марусова, нічого не зробили, щоб затримати його кривдника.

Після того, як Марусов побував у Подільському райвідділі, де написав заяву про крадіжку, він знову повернувся на Контрактову.

На зупинці трамвая він вирішив сфотографувати жінку, яка лежала на лавці. Але тут до нього підійшов ще якийсь хлопець, якому це не сподобалося, і став провокувати. "Він розводив руки і казав - давай, вдар мене, зараз відеокамери все зафіксують. Я відповідав, що бити його не буду. Нарешті, він вдарив. «Потанцювали» ми кілька хвилин на зупинці. Він все намагався вибити фотоапарат у мене з рук, знову окуляри злетіли", - написав Марусов.

Він зазначив, що в сумці, яку в нього вкрали, був ноутбук з документами про поточну діяльність та архівом Transparency International Україна.

"Я схильний це розцінювати як грубий тиск на українське відділення Transparency International у зв'язку з її принциповою антикорупційною діяльністю. Я не вірю в випадковий збіг цих обставин, хоча і не маю документальних підтверджень умисного характеру крадіжки і нападів", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram