ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернівцях під час спроби відірватися від патрульних розбився насмерть мотоцикліст

Інцидент офіційно прокоментували лише через три дні.

У ніч на п'ятницю, 15 липня, в Чернівцях загинув мотоцикліст, його пасажир отримав травми. Вони намагалися відірватися від патрульних поліцейських.

Інформація про ДТП з'явилася в місцевих ЗМІ в неділю, 17 липня. Поліція ж офіційно прокоментувала інцидент у понеділок, 18 липня.

Як заявив на прес-конференції начальник патрульної поліції Чернівців Олег Йосипів, близько опівночі поліцейські побачили на вулиці Садовій мотоцикл без номерного знака з водієм і пасажиром. Вони через гучномовець попросили мотоциклістів зупинитися. Однак мотоцикл збільшив швидкість.

Патрульні передали по рації колегам інформацію, інший патрульний автомобіль з увімкненими проблисковими маячками частково перекрив рух на вулиці Руській, якою їхав мотоцикл.

Йосипів стверджує, що мотоцикл, намагаючись оминути патрульне авто, наїхав на електроопору. При цьому місцеві ЗМІ пишуть, що в момент, коли хлопець намагався об'їхати поліцейських, патрульна машина здала назад.

Фото: pogliad.ua

Водій мотоцикла - житель Сторожинецького району Чернівецької області - помер на місці, пасажира з травмами госпіталізовано.

За словами начальника патруля Чернівців, мотоцикл не був зареєстрований і, за даними Інтерполу, перебуває в міжнародному розшуку як викрадений в Італії, а загиблий не мав посвідчення водія.

Четверо поліцейських з обох патрульних автомобілів на час розслідування обставин ДТП відсторонені від виконання службових обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram