ГоловнаСуспільствоПодії

В авто Шеремета спрацював вибуховий пристрій потужністю до 600 г у тротиловому еквіваленті, - Шкіряк

Відпрацьовують усі можливі версії злочину.

В автомобілі журналіста Павла Шеремета спрацював безоболонковий саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 г у тротиловому еквіваленті.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Попередньо. Спрацював безоболонковий саморобний вибуховий пристрій, можливо - дистанційний або із затримкою. Попередньо, потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті. Убивці спрацювали професійно", - написав він.

Зараз тривають оперативно-слідчі дії, на місці працюють експерти-вибухотехніки.

"Відпрацьовуються всі можливі версії цього жорстокого злочину. Деталі пізніше", - додав Шкіряк.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, яка прибула на місце злочину, заявила, що правоохоронці мають намір вилучити записи камер відеоспостереження навколо місця події. Вона назвала розслідування загибелі Шеремета "тестом на ефективність роботи поліції".

Міністр інформаційної політики Юрій Стець має намір на засіданні уряду ініціювати створення міжвідомчої робочої групи силових органів з метою якнайшвидшого і якісного розслідування.

"Для держави, і кожного з нас, вкрай важливо довести, що свобода слова і професійна робота журналіста - цінності, які більш ніж вагомі. Особливо в цей час викликів", - цитує Стеця прес-служба міністерства.

Нагадаємо, сьогодні вранці в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Машина, в якій він перебував, належала керівникові "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було.

Президент Петро Порошенко назвав подію жахливою треагедією і закликав правоохоронців негайно розслідувати вбивство журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram