ГоловнаСуспільствоПодії

Погоня зі стріляниною в районі Дарницької площі виявилася операцією СБУ (оновлено)

Затримували причетних до торгівлі наркотиками

У Києві в районі Дарницької (колишньої Ленінградської) площі сталася стрілянина.

За інформацією видання dtp.kiev.ua, у напрямку площі зі стріляниною їхали два позашляховики - Toyota Land Cruiser і BMW X5.

Спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська в коментарі "Інтерфакс-Україна" повідомила, що СБУ проводила спецоперацію із затримання людей, причетних до незаконного обігу наркотиків.

При цьому вона не уточнила, чи була стрілянина під час спецоперації.

Оновлення. На сайті СБУ з'явився прес-реліз, згідно з яким СБУ викрила в Києві та Борисполі двох поліцейських, причетних до наркобізнесу з виготовлення та реалізації амфетаміну.

У Борисполі правоохоронці вилучили півтора грама наркотику в капрала, який працює в центрі обслуговування підрозділів столичного головкому поліції.

Фото: https://ssu.gov.ua/

Під час другого етапу операції співробітники спецслужби "вийшли" в столиці на майора - співробітника чергової служби одного з райуправлінь київської поліції. СБУ встановила його причетність до функціонування нарколабораторії з виготовлення амфетаміну в Борисполі.

"Під час затримання майор, перебуваючи в стані афекту, протаранив машину оперативників. Співробітники СБ України продовжують операцію із затримання поліцейського. В автомобілі, який поліцейський кинув у центрі Києва, правоохоронці вилучили залишки речовини, схожої на амфетамін", - сказано в повідомленні.

Фото: https://ssu.gov.ua/

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram