ГоловнаСуспільствоПодії

З рахунків у польському банку вкрали і вивели в Україну мільйони злотих

Систему зламали за допомогою вірусу

З рахунків у польському банку вкрали і вивели в Україну мільйони злотих
Фото: autocentre.ua

З рахунків одного з найбільших банків Польщі викрали кілька мільйонів злотих, повідомляє TVP INFO. Злодії крали гроші з рахунків бізнес-клієнтів банку і виводили в Україну.

Зловмисники зламали систему за допомогою вірусу, яким інфікували комп'ютери банку. Як повідомляє прокуратура міста Ольштин, зловмисники виводили гроші в Україну за допомогою так званих "стовпів", тобто рахунків підставних осіб.

"Насправді, це було відмивання грошей. Прокурор проаналізував рахунки, виявилося, що мала місце крадіжка за допомогою так званих "троянських програм", вірусу, який заражає банківський рахунок фірми. За допомогою цього вірусу злочинцям вдавалося вкрасти від кількох до кількох десятків тисяч злотих. Потім ці гроші потрапляли на приватні рахунки, а далі їх пересилали на рахунки так званих "стовпів", тобто осіб, які реєстрували рахунок на себе і таким чином допомагали злочинцям", - сказав представник Ольштинської окружної прокуратури.

За його словами, до справи причетна таємнича компанія, власниками якої є громадянин Туреччини і громадянин США. Фірма публікувала оголошення про роботу в польських центрах працевлаштування і завдяки цьому мала доступ до безлічі електронних адрес поляків.

Один польський злотий дорівнює 6,2 гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram