ГоловнаСуспільствоПодії

Націоналісти Коханівського розбили табір під Києвом в очікуванні хресної ходи

Православна хода перебуває за 40 км від столиці.

Націоналістична організація "Добровольчий рух ОУН", очолювана Миколою Коханівським, розбила табір на Житомирській трасі під Києвом в очікуванні всеукраїнського хресного ходу, організованого Українською православною церквою (Московський патріархат).

Фото: Александр Рудоманов

Як повідомляє кореспондент LB.ua, близько 30 осіб на кількох мікроавтобусах приїхали до КПП на Житомирській трасі з метою розбити наметове містечко. Однак від цієї ідеї відмовилися через переважаючі сили поліції (на місці заздалегідь виявилися не менше семи поліцейських автобусів і два автозаки). У підсумку було вирішено розбивати табір з кухнею, але намети не ставити.

Такий компроміс влаштував поліцію, після чого спецназ, який стояв біля КПП, поїхав. На місці залишилися бійці батальйону "Миротворець".

Фото: Александр Рудоманов

Сама хресна хода поки що перебуває в районі Макарова. Це близько 40 кілометрів від Києва. Завтра хода православних має дійти до села Колонщина, потім до Дмитрівки, а ввечері 26 липня - до Києва. 27 липня віруючі пройдуть від Кільцевої дороги до Володимирської гірки.

Друга частина хресної ходи, яка зараз за планом повинна перебувати десь у районі Яготина, 27 липня йтиме по Києву від метро "Бориспільська". Там націоналісти також планують розбити табір.

Фото: Александр Рудоманов

Нагадаємо, Хресна хода почалася 3 липня на сході України з Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох ходів мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічено урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram