ГоловнаСуспільствоПодії

Хресну ходу в Києві візьмуть під охорону 4500 поліцейських

Деканоїдзе сподівається, що акція мине тихо і спокійно.

Хресну ходу в Києві візьмуть під охорону 4500 поліцейських
Фото: uoj.org.ua

Всеукраїнську хресну ходу, організовану Українською православною церквою (Московського патріархату), в Києві охоронятимуть близько 4500 поліцейських.

Про це в ефірі 112 каналу розповіла голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

"Наше найголовніше завдання, щоб під час хресної ходи не допустити будь-яких провокацій, а найголовніше, щоб ми, як поліцейські, забезпечували громадський порядок і безпеку. Після того вибуху, який стався в центрі Києва, особисто сумнівно була налаштована, щоб проводити в Києві якісь масові заходи, але в нас є Конституція і вона говорить чітко про права на демонстрацію, висловлювання, пересування і т.д.", - заявила голова поліції.

"Ми не тільки будемо в Києві забезпечувати правопорядок, а вже кілька тижнів забезпечуємо його з обох сторін, сходу (там йде десь близько 200-250 осіб) і з заходу (зараз близько 800 осіб). Вони вже в Київській області, там залучена не тільки Нацполіція, ми співпрацюємо з СБУ і Нацгвардією. У Києві під час хресної ходи безпеку забезпечуватимуть близько 4,5 тис. поліцейських, це дуже важливо", - сказала Деканоїдзе.

Вона висловила надію, що акція мине тихо і спокійно.

Напередодні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що всі паломники повинні будуть пройти перевірку на металодетекторі.

Нагадаємо, хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічено урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram