ГоловнаСуспільствоПодії

Причиною вибуху, від якого загинув військовий на полігоні, могли стати старі боєприпаси

Під час стрільб використовувалися міни 1975 року і детонатор 1960 року.

Причиною вибуху, від якого загинув військовий на полігоні, могли стати старі боєприпаси
Фото: Алексей Чернышов

Генпрокуратура взяла під контроль перебіг слідства за фактом загибелі одного і поранення 10 військовослужбовців на полігоні в Миколаївській області.

Як повідомляють на сайті ГПУ, 25 липня на території загальновійськового полігону "Широколанівський" військовослужбовці, проводячи навчальні вправи зі стрільби з міномета, здійснили сім удалих пострілів, після чого заряджаючий зробив спробу чергового пострілу.

"Однак через порушення правил поводження зі зброєю стався вибух, унаслідок чого загинув один і отримали поранення ще 10 військовослужбовців", - сказано в повідомленні.

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону розпочала досудове розслідування згідно з ч. 2 ст. 414 КК України за фактом порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження або смерть.

"Попередньо встановлено, що під час стрільб використовувалися міни 1975 року випуску і детонатор 1960 року випуску. У зв'язку із цим слідство однієї з основних, крім інших, розглядає версію технічної невідповідності боєприпасів встановленим нормативам", - зазначають у ГПУ.

Нагадаємо, НП сталася близько 11-ї години ранку в понеділок. Спочатку в Генштабі повідомляли, що загинув один військовослужбовець, двоє отримали тяжкі поранення, ще шість - легкі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram