ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва пройшов перформанс до Дня боротьби з торгівлею людьми

В акції взяли участь студенти-театрали.

У п'ятницю біля центрального виходу станції метро "Хрещатик" у Києві пройшов інформаційний перформанс, присвячений Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми. В акції взяли участь студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенко-Карого та волонтери, повідомив кореспондент LB.ua.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми відзначається щорічно 30 липня, згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН.

Торгівля людьми розглядається ООН як вербування, перевезення, передача, переховування або утримання людей шляхом погроз, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою, підкупу тощо з метою експлуатації. Сюди входять проституція й інші форми сексуальної експлуатації, примусова праця чи послуги, рабство, підневільний стан, вилучення органів.

У 2010 році Генеральна Асамблея ухвалила глобальний план дій для боротьби з торгівлею людьми, закликавши уряди в усьому світі вжити скоординованих і послідовних заходів, щоб перемогти це зло. План передбачає інтеграцію боротьби з торгівлею людьми в більш широкі програми ООН для того, щоб прискорити темпи розвитку і підвищити ступінь безпеки в усьому світі. Одним з найважливіших положень плану є створення цільового фонду ООН для добровільних внесків на користь жертв торгівлі людьми, особливо жінок і дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram