ГоловнаСуспільствоПодії

Посольство Іраку в Києві втретє за місяць стало жертвою телефонного "мінера"

Особу, яка телефонувала, шукає поліція.

Посольство Іраку в Києві втретє за місяць стало жертвою телефонного "мінера"
Фото: google.com.ua/maps

У поліцію Києва ввечері в п'ятницю надійшов анонімний дзвінок про замінування будівлі посольства Іраку на Звіринецькій вулиці.

Як повідомляє прес-служба поліції, на місце відправили слідчо-оперативну групу поліції, вибухотехніків і представників інших профільних служб.

Відомості за цим фактом зареєстровані відповідно до вимог законодавства в Печерському управлінні поліції. Правоохоронці проводять комплекс першочергових оперативно-розшукових заходів, спрямованих на затримання того, хто телефонував.

Це не перший випадок, коли "мінують" саме це посольство. Два тижні тому, 14 липня, так само в поліцію зателефонував невідомий і заявив, що в будівлі дипломатичного представництва Республіки Ірак у Києві закладено вибухівку. Під час обстеження посольства і прилеглої території жодних вибухонебезпечних речовин і предметів не знайшли.

Таке саме повідомлення було 22 червня.

Нагадаємо, помилкові повідомлення про мінування надходять у поліцію регулярно, незважаючи на те, що 2012 році Верховна Рада посилила покарання за такі злочини. "Мінерові" тепер загрожує ув'язнення терміном від двох до шести років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram