ГоловнаСуспільствоПодії

На адмінкордоні з Кримом прикордонникам довелося застосувати зброю

Конфлікт спровокував автомобіль з українською держреєстрацією, який намагався прорватися через КПП поза чергою.

На контрольно-пропускному пункті "Чонгар" на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом виникла конфліктна ситуація за участю автомобіля з української держреєстрацією. Прикордонникам довелося застосувати зброю, щоб затримати громадян в автомобілі.

Про це спікер Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив у Facebook.

"На КПП "Чонгар" автомобіль української реєстрації створив конфліктну ситуацію і намагався прорватися через адмінкордон позачергово. На прохання прикордонників повернутися на своє місце громадянин, який перебував в автомобілі, відреагував лайкою. Водій намагався прорватися через КПП і ледь не збив прикордонника", - написав Слободян.

За його словами, наряд змушений був здійснити попереджувальний постріл вгору і затримав двох чоловіків, які перебували в автомобілі. Їх передали представникам Нацполіції.

Спікер Держприкордонслужби підкреслив, що скупчення автотранспорту на адмінкордоні виникло у зв'язку з тим, що російська влада Криму без пояснення причин вранці, 7 серпня, зупинили пропуск осіб і транспорту. Протягом дня рух через адмінкордон було частково відновлено.

Очевидці повідомляють, що черга автомобілів на "Чонгарі" розтягнулася на кілька кілометрів.

Нагадаємо, що сьогодні близько 7-ї години ранку російська окупаційна влада з незрозумілих причин припиняла пропуск громадян і транспорту на адмінкордоні з Кримом на всіх напрямках. Близько 14:30 у пунктах пропуску на території Криму, які розташовані навпроти пунктів пропуску "Каланчак" і "Чаплинка", російська окупаційна влада відновила пропускні операції, але тільки для тих осіб і транспортних засобів, які прямують на півострів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram