ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заборонив Марш рівності в Одесі

Про заборону попросив митрополит Агафангел і депутат Унгурян.

Суд заборонив Марш рівності в Одесі
Фото: facebook.com/OdessaPride

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов мерії Одеси про заборону проводити заходи "ОдесаПрайд-2016".

Як повідомляє прес-служба суду в фейсбуці, обмежено право громадян на проведення 13 серпня Маршу рівності, зборів і маршів від Лідерсовського бульвару до Французького бульвару.

Також суд заборонив заплановані на цей день "патріотичні" заходи.

"Таке рішення прийнято з огляду на високу ймовірність виникнення протистоянь і конфліктів, під час яких можуть бути вчинені кримінальні правопорушення", - сказано в повідомленні.

В Одесі 10 серпня розпочався чотириденний фестиваль квір-культури "ОдесаПрайд-2016". Завершальним заходом фестивалю мав стати марш рівності.

10 серпня Головне управління Нацполіції в Одеській області надіслало лист до Одеської міськради з проханням звернутися до суду для заборони масових акцій у місті в період з 10 по 14 серпня.

У документі, зокрема, зазначалося, що в суспільстві неоднозначно сприймаються заходи, заплановані в цей період у рамках фестивалю "ОдесаПрайд-2016": з відповідними зверненнями в поліцію вже звернулися народний депутат Павло Унгурян і митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Українська православна церква Московського патріархату). Крім того, заходи фестивалю збігаються за часом і місцем проведення з низкою акцій патріотичного характеру, а також акціями, спрямованими на протидію ЛГБТ-пропаганди.

Рік тому марш рівності в Одесі не відбувся через заборону суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram