ГоловнаСуспільствоПодії

Журналіста Володимира Бойка і адвоката Тетяну Монтян затримали на кордоні

Закордонні паспорти відібрали через дзвінок з СБУ.

Журналіста Володимира Бойка і адвоката Тетяну Монтян затримали на кордоні
Фото: segodnya.ua

Адвоката івано-франківського блогера і журналіста Руслана Коцаби Тетяну Монтян і журналіста та екс-голову консультаційної ради при ГПУ Володимира Бойка затримали на кордоні з Польщею. Інцидент стався в п'ятницю ввечері на пункті пропуску "Бундомеж - Грушів".

Про це Монтян повідомила в facebook.

"Прикордонники забрали в мене закордонний паспорт і не віддають, посилаючись на те, що СБУ внесло мене в якусь базу", - написала Монтян.

За її словами, додзвонитися на "гарячу лінію" СБУ вона не змогла, тому що там просто немає операторів.

"Цікаво, яка мразь і на якій підставі внесла мене в цю невідому базу?" - написала Монтян.

Володимир Бойко в facebook теж повідомив про своє затримання.

"Сьогодні я сподівався потрапити до Чехії, де завтра в мене починаються спортивні збори. Їхав автомобілем. На прикордонному переході "Грушів" пройшов паспортно-митні формальності та в'їхав на територію Польщі, став у чергу. Аж тут до мене підійшов український прикордонник і попросив мій паспорт. Після чого мені було оголошено, що мене затримано (фактично вже на території Польщі!) на прохання Служби безпеки України", - написав Бойко.

За словами журналіста, ніяких претензій до нього прикордонники не мали, протокол затримання скласти не можуть, пояснити причину вилучення паспорта не здатні - кажуть, що подзвонили з СБУ й усно, без будь-яких законних підстав, попросили не випускати його з України.

"Що робити тепер зі мною, прикордонники не знають - наприклад, було б непогано мене нагодувати. Поки вирішили, що я поживу в автомобілі, можливо, приїдуть співробітники СБУ і щось пояснять. А мені цікаво інше - коли я побачу протокол свого затримання? Тому що з моменту затримання минуло вже більш ніж 3 години".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram