ГоловнаСуспільствоПодії

Зустріч із російським художником Павленським в Одесі закінчилася трупом

Різанину влаштував блогер на прізвисько "Адольфич".

Зустріч із російським художником Павленським в Одесі закінчилася трупом

Зустріч із російським художником-акціоністом Петром Павленським у п'ятницю в Одесі закінчилася різаниною. За даними місцевих ЗМІ, один з охоронців, який розбирався з хуліганом, що влаштував її, помер у кареті швидкої допомоги по дорозі в лікарню.

Як повідомляє Думская, під час лекції Павленський розповідав про свої акції і про те, як російська влада бореться з ним. Одним із слухачів був популярний блогер на прізвисько "Адольфич".

За свідченнями очевидців, чоловік поводився неадекватно: періодично він піднімав руку в нацистському вітанні, а також пив коньяк із пляшки. Одна зі слухачок голосно обурилася і зажадала викликати охорону. Коли до буйного глядача підійшли охоронці, він дістав ніж і поранив одного з них у руку. Після скоєного він почав кричати Павленському, що йому не місце в Україні.

Викликали поліцію, проте нападник і сам художник-акціоніст Павленський до того моменту вже покинули зал.

Поранений охоронець поїхав із місця події в машині "швидкої" разом зі своїм напарником. У якийсь момент його колезі стало погано, у нього стався серцевий напад. Чоловікові спробували надати медичну допомогу, однак він помер у машині швидкої допомоги по дорозі в лікарню.

Нагадаємо, в ніч з 8 на 9 листопада 2015 року Павленський підійшов до будівлі ФСБ Росії і підпалив двері будівлі. Після цього художника затримали, а невдовзі - заарештували. Спочатку він був фігурантом справи про вандалізм з мотивів ідеологічної ненависті, але пізніше його дії перекваліфікували за статтею "пошкодження об'єкта культурної спадщини".

6 червня прокуратура попросила оштрафувати Павленського на 1,5 млн рублів. Потерпіла сторона наполягала на штрафі в розмірі 481,5 тис. рублів. Саме стільки, за версією експертів, коштувала заміна спалених дверей у будівлі ФСБ.

8 червня Павленського звільнили в залі суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram