ГоловнаСуспільствоПодії

Мешканець Кривого Озера помер після побоїв поліцейських

Селище розташоване поруч із сумнозвісною Врадіївкою.

У ніч на середу в селищі Криве Озеро в Миколаївській області в результаті побоїв поліції помер 32-річний місцевий житель Олександр Цукерман.

Фото: novosti-n.org

Місцеві жителі розповіли миколаївському виданню "Преступности.НЕТ", що "менти витягли його з машини у двір і забили насмерть палицями, ногами і руками". При цьому руки загиблого були закуті в наручники за спиною.

За версією поліції, близько 3:00 ночі 24 серпня до них звернувся 46-річний місцевий житель, водій таксі, із заявою, що Цукерман його побив і відібрав у нього особисті речі та гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення по телефону, що той самий порушник хуліганить у себе вдома.

"Прибувши на місце події, поліцейські встановили, що чоловік на території свого домоволодіння продовжує чинити протиправні дії, а його дружина, почувши, що приїхала поліція, благає про допомогу і захист. Поліцейські намагалися заспокоїти порушника, але той продовжував чинити опір. З огляду на ступінь суспільної небезпеки, з метою забезпечення громадської безпеки поліцейські застосували заходи фізичного впливу та наручники. Чоловікові, який продовжував чинити опір, у якийсь момент стало погано. Поліцейські викликали карету швидкої медичної допомоги, але медики вже констатували смерть домовласника", - заявили в Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області.

Співробітників поліції, які брали участь в інциденті, відсторонили від виконання службових обов'язків.

Розпочато кримінальне провадження, попередньо за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Видання "Новости-Н" пише, що в рамках справи затримано шістьох поліцейських.

Було вирішено етапувати їх у Миколаїв. Однак біля прокуратури зібралися кілька сотень жителів Кривого Озера, повних рішучості вчинити самосуд. Після того, як усіх повантажили в автозак, натовп почав розхитувати автомобіль і мало не перевернув його.

Фото: novosti-n.org

В.о. начальника Кривоозерського відділення поліції Олександр Топчій розповів, що про події його повідомили вже після того, як "швидка" констатувала смерть Цукермана.

"Дружина потерпілого зателефонувала вночі у відділення і повідомила, що її чоловік бушує. За адресою поїхав наряд. Коли прибули на місце, з'ясувалося, що на Цукермана заявляє таксист, кажучи, що той його пограбував і розбив йому машину. Поліцейські почали гукати Цукермана вийти з будинку, але він відмовлявся виходити. Через годину його дружина покликала, він вийшов з лопатою і накинувся на поліцейських - біг за ними близько 30-40 метрів. Після чого вони застосували силу, використовуючи в тому числі і спецзасоби", - визнав він.

Фото: news.pn

Нагадаємо, що три роки тому жителі сусідньої Врадіївки були обурені звірячим зґвалтуванням і побиттям місцевої жительки Ірини Крашкової, до яких були причетні міліціонери. Хвиля гніву і невдоволення пасивністю органів внутрішніх справ тоді вихлюпнулася у штурм Врадіївського райвідділу міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram