ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові сталася пожежа в магазині взуттєвих комплектуючих

Через сильний дим довелося евакуювати сусідній гуртожиток.

У суботу зранку в Харкові сталася пожежа в магазині комплектуючих для взуття (підошви, шнурки, шкіра, фурнітура тощо) Zotti, при якому також було організовано взуттєвий цех.

Фото: kharkiv.mns.gov.ua

Як повідомляє місцеве управління ДержНС, повідомлення про займання надійшло близько 6 години ранку.

"Після прибуття на місце стало відомо, що горить одноповерхова будівля швейного цеху та магазину Zotti, яка прибудована до дев'ятиповерхового будинку студентського гуртожитку. У приміщеннях зберігалася велика кількість легкозаймистих речовин - ємності з клеєм, картон, тканини. У деяких місцях горів розлитий клей, що ускладнювало доступ до осередку вогню, до того ж давав дуже високу температуру і сильне задимлення", - розповіли у відомстві.

Фото: kharkiv.mns.gov.ua

Спочатку на місце прибули два пожежних відділення, але через складні умови знадобилося підкріплення - ще чотири цистерни, дві автодрабини і два аварійно-рятувальні автомобілі. Всього в ліквідації вогню брали участь 40 чоловік особового складу.

Фото: kharkiv.mns.gov.ua

Бійці ДСНС евакуювали 35 мешканців з верхніх поверхів гуртожитку, куди вже дістався дим. Крім того, медична допомога була nотрібна 31-річній жінці, яка надихалася чадного газу.

Пожежу вдалося локалізувати до 9 ранку. Жертв немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram