ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві знайдено мертвим російського журналіста Щетиніна

Журналіст загинув у свій день народження.

У Києві знайдено мертвим російського журналіста Щетиніна
Александр Щетинин
Фото: facebook.com/alexander.shchetinin

У ніч на 28 серпня в Києві в квартирі на вулиці Костянтинівській було знайдено мертвим російського журналіста, засновника інформаційного агентства "Новый регион" Олександра Щетиніна.

Про це повідомляє "Київ Оперативний" на сторінці в Фейсбуці.

Відзначають також, що журналіст загинув у свій день народження. Його тіло виявили на балконі його друзі, які прийшли його привітати. Він сидів на стільці з вогнепальним пораненням у голову (під стільцем лежав пістолет).

"За інформацією з достовірних джерел, справу поки що розглядають як самогубство, оскільки одному з близьких Олександр відправив електронного листа, в якому повідомляв про намір накласти на себе руки", - наголошено в повідомленні.

На місці події поліцейські вилучили стріляну гільзу, травматичний пістолет, магазини до нього та передсмертну записку. Двері в квартиру були замкнені, обстановка в помешканні не порушена, повідомляють на сайті столичного управління Нацполіції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство) з додатковою правовою кваліфікацією - "самогубство".

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Олександр Щетинін - блогер, російський журналіст і засновник інформаційного агентства "Новый регион".

В інтерв'ю він відкрито називав президента РФ Володимира Путіна своїм особистим ворогом. "Багато років я є категоричним противником нинішньої фашистської диктатури в Росії. Путін - мій особистий ворог. Я завжди вірив, що диктатуру ми зможемо перемогти, а Росія буде вільною", - заявив Щетинін в інтерв'ю виданню "Крим. Реалії" у 2014 році.

За його словами, під час української Революції гідності на редакцію "Нового региона" в Москві тиснули.

В Україні Щетинін проживав із 2005 року. Після початку російської агресії попросив про українське громадянство, мав український паспорт і був прописаний у Києві. Писав для різних українських видань.

Нагадаємо, 20 липня в Києві загинув журналіст Павло Шеремет. Його автомобіль вибухнув на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану McDonald's. Машина належала цивільній дружині Шеремета, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самої Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram