ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція звільнить миколаївських патрульних за немічність у конфлікті з "мажорами"

Геращенко пообіцяв, що "напівголим п'яним гамадрилам" не вдасться зам'яти справу.

Начальник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков заявив про рішення звільнити співробітників миколаївської патрульної поліції, які минулої ночі були на скандалі з п'яними мажорами в центрі міста і відпустили одного з них, двічі вдаривши перехожого в їхній присутності.

У ніч проти вівторка, 30 серпня, на перетині вулиць Соборної й Адмірала Макарова двоє молодих людей влаштували сімейні розбірки, кидаючись при цьому на перехожих. Одного з них, на ім'я Артем, поліція затримала, закувавши його в наручники, після того як він кидався на людей і на самих поліцейських, лаявся нецензурно і погрожував. Другий, Геннадій Сімов, двічі вдарив по обличчю перехожого, після чого сам у своєму автомобілі Mercedes з номерами 3333 поїхав у райвідділення по товариша.

У відділенні поліції двоє хуліганів далі агресивно вимагали від автора відео припинити зйомку, яку невдовзі зупинили. Як запевняє автор ролика, чоловік відібрав у нього телефон, а співробітники поліції йому в цьому не заважали. Пізніше, коли власнику повернули телефон, чоловік заблокував хлопця у відділенні поліції, знову вимагаючи витерти відзняте.

Жуков у фейсбуці обурився такою роботою поліцейських.

"Ті екіпажі, які були присутні, саме «були присутні», не здійснюючи жодних дій, окрім як жування шмарклів і концентрації всієї цієї маячні і свавілля на нашу адресу, на адресу Патрульної поліції всієї України, будуть звільнені, безповоротно, разом зі своїм горе-командиром!" - написав він.

"Парочка неадекватів, які відчули себе володарями всесвіту, поставили на вуха все місто... у присутності кількох екіпажів патрульної поліції - ганьба. Але хочу нагадати, що це і є природний відбір, люди пізнаються в біді і складних ситуаціях, ось ці "розгублені" себе і показали. І покарають усіх, хто був там і керував", - обурився Жуков.

При цьому він додав, що відчуває провину за цей інцидент і зрозуміє, якщо керівництво Національної поліції ухвалить рішення і про його звільнення.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, зі свого боку, повідомив, що винуватих патрульних звільнять після проведення службової перевірки, а "Артем" і "Гена" отримають кримінальну справу.

"Я розмовляв із новим начальником Миколаївської поліції Юрієм Морозом. Він діятиме максимально жорстко, але в рамках закону. За фактом хуліганських дій напівголих п'яних гамадрилів буде розпочато кримінальне провадження за статтею "хуліганство". «Закрити справу» чи «порішати» не вдасться! Крім того, буде складено адміністративний протокол за 173-ю статтею Адмінкодексу «Нецензурна лайка». Стаття передбачає до 15 діб обмеження волі в ізоляторі тимчасового утримання. Саме такий захід попросить миколаївська поліція для цих бешкетників", - написав Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram