ГоловнаСуспільствоПодії

Із квартири в центрі Києва намагалися виселити сім'ю

У заголовку повідомленні поліції згадано колекторів.

Київська поліція розслідує спробу рейдерського захоплення квартири в центрі столиці.

Повідомлення на сайті ГУ НП у Києві опубліковано під заголовком "Під час візиту колекторів у столичну квартиру постраждав поліцейський". Однак у тексті про колекторів не згадано.

Об 11:00 30 серпня в чергову частину Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення від 33-річної місцевої жительки про те, що в її квартиру на вулиці Дмитрівській намагаються потрапити близько 15 озброєних чоловіків.

За викликом прибули співробітники поліції і слідчо-оперативна група.

На місці події правоохоронці з'ясували, що в приміщення, зламавши вхідні двері, потрапили п'ять співробітників охоронної фірми. Директор цієї організації, який на момент приїзду поліції був біля квартири, розповів, що напередодні його фірма підписала договір на "забезпечення безпеки фізичної особи" із 37-річним киянином, який перебуває в цій квартирі. Як пояснив керівник, охоронці вдалися до таких рішучих дій, щоб увійти всередину, оскільки їхній клієнт повідомив, що діє в інтересах 39-річної жінки - нової власниці квартири на вулиці Дмитрівській, а невідомі люди заселилися в будинок без її згоди. На підтвердження своїх слів "клієнт" показав копії документів на право власності.

Жінка, яка викликала поліцію, розповіла, що живе у квартирі разом із 38-річним цивільним чоловіком і 5-річною донькою. Під час конфліктної ситуації дитини вдома не було. А чоловік, щоб захистити себе і дружину, кинув у бік невідомих димову шашку і дістав пістолет HS-9, але застосувати зброю не встиг, оскільки візитери повалили його на підлогу, почали бити гумовими кийками, застосували до нього електрошокер і наручники. Після цього невідомі виштовхали подружжя з квартири і замкнулися всередині. Як розповіли чоловік з дружиною, нападники відібрали в них торбу з документами і почали викидати з вікна їхні особисті речі.

До моменту приїзду слідчо-оперативної групи у квартирі перебувало п'ятеро співробітників фірми і їхній 37-річний клієнт.

Слідчо-оперативна група оглянула квартиру. На підвіконні однієї з кімнат було виявлено залишки обгорілого паперу і попіл. За словами мешканки квартири, це залишки її документів на квартиру, щоб вона не змогла довести право власності.

Після проведення слідчих дій спірну квартиру опечатав слідчий. Усіх осіб, які брали участь у конфлікті, доправили в Шевченківське управління поліції для з'ясування обставин події. Для забезпечення правопорядку біля будинку залишився 25-річний дільничний офіцер поліції.

У відділенні поліції учасники конфлікту примирилися і вирішили всі спірні питання вирішувати в суді. Після цього вони покинули відділення.

Однак незабаром 37-річний представник нової власниці разом з двома товаришами і ще трьома співробітниками охоронної фірми повернулися у квартиру.

Після того, як дільничний офіцер їх повідомив, що в опечатане приміщення заходити не можна, відвідувачі вдарили поліцейського, порвали форму і повалили на підлогу. Після цього чоловіки в цивільному одязі зірвали печатку і зайшли в приміщення, а їхні охоронці залишилися біля вхідних дверей.

Поліцейський повідомив чергового про протиправні дії, і на місце події терміново виїхали працівники карного розшуку, автопатрулі поліції і група швидкого реагування.

Побачивши оперативників, які приїхали першими, охоронці втекли сходами, а трьох правопорушників поліцейські затримали згідно зі ст.

208 Кримінально-процесуального кодексу України під час спроби покинути місце події.

Власник разом з поліцейськими зайшов у приміщення і виявив розбиті меблі і побутову техніку, вибиті міжкімнатні двері, обірвані дроти камер зовнішнього спостереження, розбиту душову кабіну, пошкоджене інше майно.

Нагородний пістолет HS-9 жителя спірної квартири з патронами вилучено. Крім того, з квартири вилучили чотири предмети циліндричної форми, зовні схожі на вибухові.

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції вніс відомості у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Події були кваліфіковані за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 356 (Самоправство), ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram