ГоловнаСуспільствоПодії

Керівництво хмельницької поліції спіймали на розкраданні службового бензину

Генпрокуратура заявила про "тотальне розкрадання" палива в ГУ НП у Хмельницькій області.

Генеральна прокуратура і департамент внутрішньої безпеки Національної поліції виявили в Головному управлінні поліції в Хмельницькій області схему розкрадання і збуту паливно-мастильних матеріалів, які призначалися для службових автомобілів.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, мова про "тотальне розкрадання" бензину А-92, А-95 і дизельного палива у 2015-2016 роках.

Фото: gp.gov.ua

Крім того, службовців хмельницької поліції підозрюють у багаторазових фактах розкрадання великих сум грошей, які призначалися на закупівлю продуктів для підрозділів у зоні АТО. Недостачу компенсували тим, що кожного начальника територіального підрозділу змушували купувати продукти за свої гроші або кошти "спонсорської допомоги".

Розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу велося з квітня 2016 року. У тому числі слідчі вдалися до стеження за підозрюваними.

В останні три дні 50 співробітників ГПУ і внутрішньої безпеки Національної поліції провели чотири обшуки в цій справі. Вдалося знайти велику кількість бухгалтерських документів, а в одного з підозрюваних - велику суму грошей у різних валютах і значну кількість талонів на пальне. Допитали більш ніж 30 осіб, проведено низку очних ставок (одночасних допитів), отримано доступ до електронного листування підозрюваних.

Фото: gp.gov.ua

"Таким чином, за результатами проведення вказаних слідчих дій підтверджено факти тотального розкрадання палива, а також грошових коштів, спрямованих на потреби бійців АТО. Слід зазначити, що цю спецоперацію проведено успішно, незважаючи на те, що інформація про документування протиправної діяльності працівників Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області була злита", - йдеться в заяві.

При цьому Генпрокуратура не називає ні кількості підозрюваних, ні їхніх посад і прізвищ. Встановлено, що це особи, які займають керівні посади в обласній поліції.

Начальник ГУ НП у Хмельницькій області - Микола Семенишин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram