ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція викрила банду автограбіжників, які працювали на трасах

Вони нападали на автомобілі водіїв, які зупинилися на нічліг.

Оперативники рівненського кримінального розшуку затримали п'ятьох членів організованої злочинної групи, які займалися розбоями на трасах 13 областей, переважно на заході України.

Про це повідомила прес-служба поліції.

Вони нападали на автомобілі водіїв, які зупинилися на нічліг на освітлених організованих майданчиках. Грабіжники різали колеса, битою вибивали скло і забирали гроші, телефони, планшети та інші цінні речі. "Більшість розбійних нападів відбувалися протягом 30-40 секунд, що не давало можливості пасажирам отямитися, а охороні захистити", - розповів начальник рівненської поліції Сергій Князєв.

Діяльність банди координував злодій в законі Георгій Лобдженідзе (Куцу). Безпосередньо нападами керував кримінальний авторитет Іраклі Ткебучава.

Частина злочинців були вихідцями з Донецької та Луганської областей і, за попередньою інформацією, брали участь у незаконних збройних формуваннях на окупованих територіях.

Наразі відомо про 48 кримінальних злочинів, скоєних групою, 13 з яких - на території Рівненської області. Також учасники можуть бути причетні до скоєння ще 35 аналогічних злочинів на території України, вчинених упродовж липня-серпня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram