ГоловнаСуспільствоПодії

Львів почав возити сміття в Миколаїв

Мер Миколаєва представляє "Самопоміч".

Львів почав возити сміття в Миколаїв

Львівська мерія домовилася про вивезення твердих побутових відходів на миколаївський полігон.

Про це повідомив у фейсбуці мер Миколаєва Олександр Сенкевич, пояснивши це необхідністю допомогти місту скрутної пори.

"До мене звернувся мер Львова Андрій Садовий з проханням про тимчасове розміщення твердих побутових відходів на полігоні ТПВ м. Миколаєва, я підписав відповідне розпорядження. Поясню, чому: на сьогодні до кінця не вирішена ситуація з Грибовицьким сміттєзвалищем. Я вважаю, це правильно, що міста України допомагають Львову з утилізацією твердих побутових відходів. Ми повинні бути єдиною нацією, єдиною країною у своїх щоденних справах, а не тільки в деклараціях, обмежуючись написом «Україна єдина» в кутку екрана телевізора. Не варто робити з цього шоу. Потрібно підставляти плече кожному українцю, якому необхідна допомога", - написав Сенкевич, який належить до партії мера Львова Андрія Садового.

Перші вантажівки зі сміттям прибули на миколаївський полігон у понеділок, 12 вересня, пише місцеве видання "Преступности.НЕТ". "Сьогодні вже прибули чотири сміттєвози. У них обсяг, як і в наших - по 50 кубометрів кожен", - розповів директор КП "Миколаївкомунтранс" Юрій Мостовий. Прийом сміття здійснюється по 12,19 грн за кубометр.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та в інших регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram