ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві учасники акції проти будівництва ТРЦ над станцією метро перекрили проспект Героїв Дніпра (оновлено)

Протестуючі вимагають приїзду мера міста.

У Києві біля станції метро "Героїв Дніпра" почалася акція проти будівництва ТРЦ. Активісти перекрили проспект Героїв Дніпра, транспорт зупинено, повідомляє кореспондент LB.ua.

Правоохоронці через мегафон закликають звільнити проїжджу частину, аргументуючи це незаконністю акції.

Протестуючі пропускають тільки машини "швидкої допомоги" і вимагають приїзду мера міста.

Ще за годину до початку акції проти будівництва на метро "Героїв Дніпра" на місце її проведення прибули три автобуси "Богдан" і один ГАЗ з нацгвардійцями, патрульні машини поліції. Також повідомлялося про присутність чоловіків спортивної статури в чорній уніформі з шевронами "Київради".

Оновлення. Оскільки за час проведення акції ніхто з представників влади не відреагував на вимоги протестуючих, люди попрямували перекривати кільце біля станції "Героїв Дніпра".

Нагадаємо, 7 вересня будівельники почали ламати бетонний козирок вестибюля станції "Героїв Дніпра" заради будівництва нового торгово-розважального центру. Незабаром після цього на стелі станції з'явилася металева латочка, а на гранітній підлозі - тріщини.

На місці унікального виходу зі станції, який представляє собою круглу пішохідну площу, яка на кілька метрів нижча дорожнього полотна, планують побудувати триповерховий ТРЦ під назвою "Оазис".

Станція метро "Героїв Дніпра" розташована на півночі Києва на перетині однойменної вулиці і Оболонського проспекту.

Раніше в Київському метрополітені заявили, що не бачать небезпеки в будівництві ТРЦ над станцією "Героїв Дніпра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram