ГоловнаСуспільствоПодії

Луценко відновив справу проти винуватця ДТП біля "Лівобережної"

Станіславу Толстошеєву доведеться пройти нову експертизу.

Луценко відновив справу проти винуватця ДТП біля "Лівобережної"
Фото: Виталий Мирошниченко

Генеральний прокурор Юрій Луценко скасував постанову, якою було закрито справу Станіслава Толстошеєва - винуватця резонансної ДТП зі смертельними наслідками біля станції метро "Лівобережна" в Києві.

Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, Луценко також призначив Толстошеєву повторну амбулаторну комісійну психіатричну експертизу в експертній установі МОЗ не в Києві.

Такі рішення генпрокурор прийняв після заслуховування доповіді прокурора Києва Романа Говди про перебіг розслідування ДТП.

Говда, обґрунтовуючи закриття кримінального провадження, послався на результати експертиз, згідно з якими причиною ДТП став "раптовий напад судомного характеру у водія, внаслідок чого він не міг усвідомлювати своїх дій і керувати ними".

Луценко у відповідь зазначив, що експертиза не пояснює причини раптового хворобливого стану водія.

За результатами нової експертизи буде прийнято остаточне рішення щодо долі кримінального провадження.

Нагадаємо, 9 січня 2016 року Толстошеєв на білому "Мерседесі" в'їхав у фасад стоматологічної клініки біля метро "Лівобережна" в Києві і збив насмерть 62-річну жінку. За словами свідків, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння. Сам 21-річний син бізнесмена з Дружківки (Донецька область) стверджує, що в нього стався напад епілепсії.

9 вересня стало відомо, що прокуратура вирішила не карати Толстошеєва і закрила кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram